NIJE SVE U NOVCU, ALI BEZ NJEGA NE MOŽEMO ŽIVJETI

Bavim se financijskim programima dugi niz godina. Na temelju iskustva i prakse, razvio sam sustav kojim sebi i vama omogućavam da svoje financije dovedemo u red i osiguramo kvalitetniji život.

FINANCIJE

područje financija vrlo je važno i sve važnije područje naših života.

Zbog te važnosti nevjerovatno je da to područje nije zastupljeno kao nastavni predmet u institucionalnom obrazovanju kroz osnovnu i srednju školu.

Naš obrazovni sustav je još u spilji. Sastoji se od bubanja nepotrebnih činjenica iz nepotrebnih predmeta, a svijetle točke su pojedini rijetki profesori, koji se osobnom inicijativom uspijevaju izdići iznad toga i dati učenicima nešto životno potrebno. 

Treba li spominjati koliko je znanje o financijama potrebno ?

Treba li biti kvantni fizičar da bi se vidjelo kako je to područje neophodno kao predmet u školi ?

Ljudi koji znaju nešto o novcu, osim što za njega rade, odvajaju mjesečno određeni postotak prihoda (npr. 5 - 10 %) i ulažu, kako bi novac radio za njih.

Ovim blogom nastojim pomoći svima koji nemaju potrebno financijsko obrazovanje. Pri tome ne mislim na područje institucionalnih financija - banke, fondovi, ... nego na ljude kojima je u praksi potrebna pomoć u dovođenju  u red svojih financija, kako bi se 

1 - riješili dugova, te tako "prodisali"

2 - omogućili svojim obiteljima dostojan život

3 - obogatili se

MRTVI KAPITAL

Novac je roba. Kad roba "stoji", od nje nema koristi. To je mrtvi kapital. Isto je kad novac stoji, na tekućem računu, u "čarapi",... On tada ne samo da ne ostvaruje profit, nego i gubi na vrijednosti.

Novac treba staviti u promet, staviti ga u poziciju da donosi vrijednost. 

Tada on postaje

ŽIVI NOVAC

Sredstva koja imamo na raspolaganju, makar i na kratko vrijeme, treba oplođivati.

Kad primimo plaću, mirovinu, bilo kakav prihod, imamo priliku istog časa staviti na oplođivanje, a izvaditi kada nam treba, onoliko koliko nam treba.

Poanta je da što više sredstava bude "u igri", a koristimo samo onoliko koliko nam trenutno treba.

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti