UTRKA ŠTAKORA

        Naziv iz naslova nalazimo u knjigama Roberta Kiyosakija, a primjenjuje se na stanje u kojem se nalazi velika većina ljudi. Odnosi se na financijsku situaciju u kojoj se stalno vrtimo u krug : živimo od plaće do plaće, jedva uspijevamo pokriti svoje financijske obaveze (računi za mjesečne režije, vraćanje dugovanja, pokrivanje minusa po tekućem računu i kreditnim karticama, ...), nakon čega ostatak trošimo za hranu, vrtić, školu,... pa nam ne ostane da kupimo neki sezonski komad odjeće, zbog čega opet padamo u minus, opet povećavamo dug na kreditnoj kartici i tako unedogled.
        Bankama plaćamo kamate, dug se stalno povećava, neki padaju i u blokadu,... a razlog svemu je što se ne uspijevamo financijski kvalitetno organizirati.
        Da bismo izašli iz te utrke štakora, potrebno je izaći iz tog začaranog kruga, iz te trake na kojoj stalno trčimo i preskočiti na "višu" traku, na kojoj su nam usklađeni prihodi i troškovi.
        Polako smanjivati sva dugovanja, dok ih se potpuno ne riješimo i istovremeno polako povećavati prihode. 
U tu svrhu neki počinju s dodatnim poslovima, pretvaranjem hobija u izvor prihoda, sezonskim poslovima, povremenim poslovima itd.
        No, jedino pravo rješenje je - pasivan prihod. Mrtvi kapital, nešto novca upregnuti da radi za nas, pri čemu mi ne moramo raditi, te tako taj mrtvi kapital pretvoriti u živi novac.
        Jer nitko nema više od 24 sata dnevno i uz sve redovite obaveze na poslu i obitelji te spavanje, jednostavno se ne može zaraditi više nego je realno moguće. Postoji plafon.
        Pri tome je važno znati da i najmanji ulog znači puno. Važno je napraviti prvi korak, napraviti projekciju i držati se plana. Kroz program Momentum ulog se za godinu dana može povećati 4 puta. Ako se reinvestira i naredne godine, tada na kraju imamo nevjerovatnih 16 puta više. 
        Zato je iznimno važan "faktor vrijeme". Jer ako sada nemate ništa, a odvojite npr. 1000 kn, tada ćete za 2 godine imati 16.000 kn. Dvije godine brzo prođu i ako se ne krene, opet za 2 godine nemamo ništa.
        Opet moramo podsjetiti da je obračunska valuta bitcoin, što znači da gornji izračun nije precizan, jer ovisi o odnosu tečaja bitcoina u času ulaganja i času isplate. Dakle to bi bilo potpuno precizno u slučaju da je tečaj bitcoina u času uplate i isplate jednak. Ali najgori scenarij je da je bitcoin nakon 2 godine pao za npr. ogromnih 50 %. U tom slučaju za uloženih 1000 kn mogli biste umjesto 16.000 isplatiti 8.000 kn. A ako naraste iznad "ulazne cijene", tada se zaradi i na samom bitcoinu, što ovdje nije presudno, pa se može isplatiti i mnogo više.
        Nevjerovatno ? Da, ako niste upoznati sa snagom duplikacije. Matematika je egzaktna nauka i sve se lako izračuna.
        Također, gornji primjer je samo jedna od mnogih mogućnosti. Jer, tko ne želi, ne mora čekati 2 godine. Može dio isplaćivati u određenim razmacima, dio ostaviti da dalje "radi". Naravno tada se ne može postići takav iznos "na kraju", ali sve su opcije otvorene, a ulagač o svemu odlučuje sam. 
        


Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti